fbpx
Skip to content

Crucea Roşie Română este o organizaţie umanitară, auxiliară statului român care are misiunea de a asista persoanele vulnerabile în situaţii de dezastre şi de criză.

Considerăm că cel mai important factor în succesul  organizației noastre este activitatea neîntreruptă în comunitate de 147 de ani și cunoașterea îndeaproape a comunităților, prin acțiuni și proiecte punctuale menite să soluționeze nevoi concrete.

Obiectivele strategice pe care le are în vedere Crucea Roșie vizează 4 domenii cheie prioritare  şi anume: pregătirea populației împotriva dezastrelor, răspunsul în caz de dezastru, programe de sănătate şi programele ce au în vedere bunăstare socială. 

Unul dintre proiectele noastre de suflet este conceptul de Centru E.G.A.L, care înseamnă Educație, Generozitate, Abilități și Libertate pentru copiii care au nevoie de șanse egale la o viață normală.

In fiecare centru, 50 de beneficiari – copii, tineri si parintii acestora – sunt inclusi zilnic intr-un program integrat de dezvoltare, desfasurat cu sprijinul voluntarilor.

Misiunea Centrelor Comunitare de Zi ale Crucii Roșii Române este de a crea premise de incluziune socială pentru copii și tineri proveniți din comunități social-dezavantajate, cu sprijinul și implicarea comunității prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de educaţie, recreere – socializare, consiliere, dezvoltarea unor deprinderi de viaţă, sprijin în rezolvarea sarcinilor şcolare precum şi a unor activităţi de sprijin, consiliere și educare pentru părinţi.

Scop proiect: Îmbunătățirea condițiilor de viață pentru 480 de copii și tineri (proveniți din comunitățile cele mai vulnerabile din localitățile Botoșani, Craiova, Lupeni, Babadag, Alexandria si Brașov prin activități socio-educative menite să dezvolte competențele lor personale și creșterea capacității de integrarea socială. 

Obiectiv proiect:

  • Dezvoltarea de servicii în vederea dezvoltării abilităților de viață, de implicare și de contribuție la viata comunitatii, a tinerilor marginalizati social si a familiilor acestora, inclusiv a tinerilor din centrele de plasament, prin acțiuni socio-educative.

Servicii acordate:

  • Asistență în efectuarea temelor pe parcursul anului școlar;
  • Pachet alimentar zilnic-înainte sau după școală, însistem catering;
  • Activități de educație non formală, dezvoltarea abilităților de viață independentă, educație pentru sănătate, suport socio-educațional, excursii;
  • Participare la alte activități și cursuri în care sunt implicați și părinții, în vederea ieșirii din situația de vulnerabilitate: suport psihosocial (autocunoaștere, managementul emoțiilor, rezolvarea de probleme etc), abilități de viață, voluntariat, educație pentru sănătate (igiena, planificare familială, prevenirea bolilor și abuzul de substanțe, siguranța rutieră, etc.
  • Suport social cu caracter unic (rechizite, îmbracăminte, încalțăminte) pentru copiii centrului

Activitatile se desfasoara cu sprijinul a 10 voluntari / centru ce sunt isntruiti in lucrul cu copiii si asigura sprijin la teme, organizeaza activitati.

Centrele EGAL reprezinta un serviciu social licentiat al SNCRR care presupune respectarea d estandarde stabilite prin lege, precum si coordonarea activitatii de catre minim un angajat, asistent social. Centrele sunt coordonate de 1 asistent social angajat cu norma intreaga.

41,5% dintre copiii din Romania se confruntă cu nutriție deficitară, acces limitat la educație și servicii sociale.

3 din 10 copii ai României cresc în sărăcie

sute de mii de familii in Romania nu își permit să își trimită copiii la școală și să plătească rechizite, haine, fondul școlii, bilete de microbuz sau autobuz, conexiune la internet și laptop

Copiii crescuți în sărăcie au mai puține șanse să reușească în viață, să fie adulți sănătoși fizic și emoțional

Un copil care nu invata sa scrie si sa citeasca pana la varsta de 8 ani nu se va mai putea recupera 100% niciodata

Susține copiii din  Centrele E.G.A.L ale Crucii Roșii și alege să duci binele mai departe alături de noi, accesează linkul https://donate.redcrossredcrescent.org/ro/ce2021/~darul-meu?_cv=1

en_GB