fbpx
Skip to content

PACEMAKERI BUCHAREST HALF MARATHON

If you run the distance for the first time or if you are shooting at a certain time, you will definitely have a bit of emotion on race day. So if you need help, you can join one of the pacemaker teams.

O echipa de pacemakeri consta intr-un grup de alergatori experimentati ce alearga la un ritm constant pentru a atinge un anumit timp la finish. Partea frumoasa in a alerga cu un grup de paceri este ca vei putea sa uiti de grija ritmului de cursa, alergand cu un grup care are aceleasi obiective ca tine, condus de o „locomotiva” ce merge constant toata distanta cursei. Acest serviciu este oferit gratuit tuturor participantilor si este sustinut de 42km.ro.

ECHIPA OFICIALĂ - Cursa 10K 2024

ECHIPA OFICIALĂ - Cursa Semimaraton 2024

Why run with a team of pacers?

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care o facem ca alergatori este sa plecam prea tare si sa ajungem sa lovim „zidul” spre finalul cursei. Alergand cu o echipa de paceri, cu ajutorul ei, vei putea mentine un ritm constant pentru a atinge timpul dorit. Chiar daca la inceput ritmul pare prea incet, acest lucru este normal, ramai cu grupul de paceri pana la km 17-18 din semimaraton si daca simti ca poti sa alergi mai repede, poti sa pleci mai tare in acel moment.

Where do I find the pacer teams?

The teams of pacers will be placed in the block-starts corresponding to their time. They will enter blockstarts about 15 minutes before the start. You will be able to track them by colored tear candles / flags according to the table above. We encourage you to introduce yourself to them and announce that you want to run in their group.

How do pacers run, at what pace, during what time?

Pacerii vor alerga tinand cont de timpul net, astfel ca e important ca la start sa pleci de langa ei. Pacerii alearga intr-un ritm constant si vor avea in vedere sa termine cu aproximativ 30 de secunde inainte de timpul din obiectiv. Daca ai plecat putin din spatele lor vei fi astfel toata cursa sub timpul dorit.

Will each kilometer be exactly the same peace?

Pe toata durata cursei, pacerii vor incerca sa tina un ritm constant. Cum insa traseul are variatiuni privind diferentele de nivel, puncte de intoarcere etc care pot afecta un ritm constant, echipele de paceri vor incerca sa se adapteze. Astfel vor inceti pe portiunile de urcare si vor accelera un pic pe portiunile de coborare.

There is no pacer team for my time. What can I do?

Incercam mereu sa crestem numarul de timpi pentru care oferim echipe de paceri, din pacate insa nu vom putea acoperi cu siguranta toti timpii pe care un alergator i-ar tinti. Daca nu ai o echipa de paceri la timpul tau iti recomandam sa alergi pe timpul tau. Daca totusi doresti sa alergi cu o echipa de paceri, iti recomandam sa alegi o echipa care pleaca mai incet decat timpul tau si sa accelerezi dupa km 13-14, astfel vei putea preveni sa pleci prea tare in prima jumatate.

How will they approach the crossing of the refresh points?

In mod normal echipele de paceri vor inceti usor in apropierea punctelor de alimentare, pentru a avea sansa sa te alimentezi, mai ales la punctele mai aglomerate. Iti recomandam sa te concentrezi pe hidratare si nutritie la punctele de alimentare si nu pe urmarirea pacerilor. Daca cumva ramai putin in urma acestora, incearca sa recuperezi usor, nu sprinta pentru ca asta iti va irosi inutil energia si poate cauza chiar si crampe mai tarziu in cursa.

Do I have to stay with the Pacers the whole race?

Of course not. You can join or leave the group anytime you want.

What do I do if I have to go to the toilet?

Cand natura isi cere drepturile trebuie sa ne supunem 😀
Dupa vizita la toaleta, iti recomandam insa sa incerci sa recuperezi timpul usor, fara sa sprintezi. Vei putea sa iti faci o idee despre ecartul pus intre tine si grupul cu care alergai la punctele de intoarcere unde vei putea sa observi unde este grupul de paceri.

I ran with a team of pacers and did my GPS tell me another peace with the team?

Echipele de paceri vor alerga pe baza timpului si a bornelor kilometrice. Astfel ca acest timp de reglare a pace-ului ar trebui sa fie mai exact decat pace-ul calculat dinamic prin intermediul unui ceas cu GPS.

en_GB