fbpx
Sari la conținut

Despre Suport pentru refugiații din Ucraina”, cauza United Way România

Peste patru milioane de civili au fugit deja din Ucraina, potrivit ONU.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 31.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 595.755 cetăţeni ucraineni.

De la începerea conflictului din ţara vecină, până în data de 31 martie, peste 4.300 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România.

Din data de 25 februarie, bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale; astfel, pleacă din calea războiului: mame cu copii și persoane vârstnice, cele mai vulnerabile categorii.

Cu ajutorul sumelor strânse în urma participării la acest eveniment de alergare, United Way România va ajuta refugiații din Ucraina, prin oferirea de produse și servicii de strictă necesitate, cum ar fi:

 • alimente – cât timp sunt în România, refugiații au nevoie de 3 mese pe zi, dar și alimente pentru cei mici și lapte praf pentru bebeluși;
 • igienico-sanitare – atât pentru pentru mame și vârstnici (săpun, pastă de dinți, periuță), cât și pentru bebeluși (scutece, servetele umede);
 • medicamente – în funcție de necesitate;
 • transport (fie din zonele de triaj către centrele de cazare, fie pentru tranzitarea țării);
 • servicii de asistență și ajutor psihologic pentru familii;
 • suport cu acte și traducere de documente.

Vino în echipa United Way Running și ajută-ne să le facem șederea în țara noastră mai confortabilă și să îi reasigurăm că puterea umanității învinge războiul!

Cum te poți implica?

Dacă te-ai hotărât să susții cauza noastră, dă-ne un semn. Îți vom ura bun venit în echipă și vei primi toate informațiile necesare.

Persoana de contact: Roxana Dui, roxana.dui@unitedway.ro

 1. Spune mai departe și celor din jur despre echipa United Way Running, numai Împreună putem oferi suport refugiaților din Ucraina.

 

 Despre United Way:

Fiecare om are dreptul la o viață decentă: acces la educație pentru a obține un loc de muncă, o stare de sănătate cat mai bună și venituri suficiente pentru a-și sustine familia. De aceea United Way Romania dezvoltă și susține programe de educație, integrare socio-economică și sănătate – pilonii unei comunități prospere:

Acces la EDUCAȚIE de calitate

 • copiii din familii sărace primesc ajutorul necesar pentru a merge la școală sau grădiniță
 • părinții participă la cursuri de educație parentală și consiliere psiho-socială
 • profesorii își îmbunătățesc metodele de lucru cu copiii vulnerabili

 

Acces pe piața muncii, pentru un VENIT stabil

 • tinerii și adulții defavorizați – fără adăpost, mame singure, persoane cu dizabilități, vârstnici – sunt sprijiniți pentru a se integra social și profesional

 

Servicii de SĂNĂTATE

 • pacienții vârstnici care suferă de boli cronice, cu venituri mici, care nu se pot deplasa, primesc îngrijire la domiciliu (servicii sociale și de sănătate)
 • copiii, tinerii și adulții care provin din familii vulnerabile au acces la servicii psiho-socio-medicale

 

Viziunea noastră este aceea a unei lumi în care fiecare comunitate să fie puternică, să aibă locuri de muncă ce asigură un venit decent și stabil, școli bune și un mediu sănătos. În întreaga lume, implicăm oameni și organizații în soluții inovatoare care transformă această viziune în realitate.

Pentru a afla mai multe despre noi și programele pe care le susținem, accesați  www.unitedway.ro sau pagina de Facebook United Way Romania.

ro_RO