fbpx
Sari la conținut

PACEMAKERI BUCHAREST HALF MARATHON

Daca alergi distanta de semimaraton pentru prima oara sau daca tragi la un anumit timp, vei avea cu siguranta un pic de emotii in ziua cursei. Asa ca daca ai nevoie de ajutor, poti sa te alaturi uneia din echipele de pacemakeri.

O echipa de pacemakeri sunt un grup de alergatori experimentati ce alearga la un ritm constant pentru a atinge un anumit timp la finish. Partea frumoasa la alerga cu un grup de paceri este ca vei putea sa uiti de grija ritmului alergand cu un grup care are aceleasi obiective ca tine conduse de o „locomotiva” ce merge constant toata distanta cursei. Acest serviciu este oferit gratuit tuturor participantilor si este sustinut de 42km.ro.

Pentru a vedea lista de alergatori din echipa de pacemakeri click aici.

TIMPCULOAREPACE PER KMBLOCKSTART
1:30ALB4:14B - în față
1:40GALBEN4:43B - mijloc
1:45ROȘU4:57C - în față
1:50ALBASTRU5:11C - mijloc
2:00GRI5:41D - față
2:10SOMON6:08D - mijloc
2:20BLEU6:37E - în față

Echipa oficială 2023

Click pe butonul de mai jos pentru echipa oficială 2023

Click aici

De ce să alerg cu o echipă de paceri?

Una din cele mai frecvente greseli ca si alergatori este ca plecam prea tare si ajungem sa lovim „zidul” spre finalul cursei. Alergand cu o echipa de paceri ei te vor mentine la un ritm constant pentru a atinge timpul dorit. Chiar daca la inceput ritmul pare prea incet, acest lucru este normal, ramai cu grupul de paceri pana la km 17-18 din semimaraton si daca simti ca poti sa alergi mai repede poti sa pleci mai tare in acel moment.

Unde găsesc echipele de paceri?

Echipele de paceri se vor aseza in block-starturile aferente timpului lor. Ele vor intra in blockstarturi cu aproximativ 15 minute inainte de start. Vei putea sa le urmaresti dupa vele/steaguri lacrima colorate conform tabelului de mai sus. Te incurajam sa te prezinti langa ei si sa anunti ca vrei sa alergi in grupul lor.

Cum alearga paceri, ce ritm, pe ce timp?

Paceri vor alerga pe timpul net, astfel ca e important ca la start sa pleci de langa ei. Paceri alearga un ritm constant si vor alerga astfel incat sa termine cu aproximativ 30 de secunde inainte de timpul din obiectiv. Daca ai plecat putin mai din spatele lor vei fi astfel tot sub timpul dorit.

Fiecare kilometru va fi exact pe acelasi pace?

Pentru majoritatea cursei paceri vor incerca sa tina un ritm constant. Cum insa traseul are diverse diferente de nivel, puncte de intoarcere etc care pot afecta un ritm constant echipele de paceri vor incerca sa se adapteze. Astfel vor inceti pe portiunile de urcare si vor accelera un pic pe portiunile de coborare.

Nu exista o echipa de paceri pentru timpul meu. Ce pot sa fac?

Incercam mereu sa marim numarul de timpi pentru care oferim echipe de paceri, din pacate insa nu vom putea acoperii cu siguranta toti timpi. Daca nu ai o echipa de paceri la timpul tau iti recomandam sa alergi pe timpul tau. Daca totusi doresti sa alergi cu o echipa de paceri, iti recomandam sa alegi o echipa care pleaca mai incet decat timpul tau si sa accelerezi dupa km 13-14, astfel vei preveni sa pleci prea tare in prima jumatate.

Cum vor aborda trecerea pe langa punctele de alimentare?

In mod normal echipele de paceri vor inceti usor in apropierea punctelor de alimentare, pentru a avea sansa sa te alimentezi, mai ales la punctele mai aglomerate. Iti recomandam sa te concentrezi pe alimentarea la punctele de alimentare si nu pe urmarirea pacerilor. Daca cumva ramai putin mai in urma, incearca sa recuperezi usor, nu sprinta pentru ca asta iti va irosi inutil energia si poate cauza chiar si crampe mai tarziu in cursa.

Trebuie sa raman alaturi de paceri toata cursa?

Cu siguranta nu. Poti sa te alaturi sau sa pleci din grup oricand doresti.

Ce fac daca trebuie sa merg la toaleta?

Cand natura isi cere drepturile trebuie sa ne supunem 😀
Dupa insa iti recomandam sa sa incerci sa recuperezi timpul usor, fara sa sprintezi. Vei putea sa iti faci o idee cat de in urma esti la punctele de intoarcere unde vei putea sa observi unde este grupul de paceri.

Am alergat cu o echipa de paceri si GPS-ul meu imi spunea alt pace fata de echipa?

Echipele de paceri vor alerga pe baza timpului si a bornelor kilometrice. Astfel ca acest timp de reglare a pace-ului ar trebui sa fie mai exact decat pace-ul calculat dinamic de un ceas cu GPS

ro_RO