fbpx
Sari la conținut

Asociația HELP Autism

De ce să alergi pentru adolescenții și tinerii cu autism?
Anul acesta asociația pleacă la drum către cel mai ambițios și frumos proiect al nostru de până acum, un proiect prin care dorim să redăm libertatea și independența copiilor și tinerilor indiferent de abilitate sau dizabilitate. Alături de noi poți fi Făuritor de Viitor https://helpautism.ro/fauritorideviitor

Copiii și adolescenții cu autism trăiesc adesea în izolare, nu au parte de experiențe pe care copiii de vârsta lor le trăiesc din plin. Peste 90% dintre adolescenții cu autism nu au fost niciodată plecați într-o excursie sau undeva fără părinții lor. Dacă sunt integrați într-o școală, de cele mai multe ori copiii cu autism nu merg în excursia cu clasa. Nevoile lor sunt diferite de ale colegilor, iar pentru a trăi o experiență nouă ei trebuie să fie pregătiți. O excursie de 2 zile poate fi atât de provocatoare pentru ei și pentru cei din jurul lor încât părinții sau cadrele didactice ajung să renunțe la a le oferi această șansă de socializare – esențială pentru dezvoltarea lor. În Help Campus ne dorim să aibă parte de prima lor tabără și să-i pregătim pentru taberele incluzive alături de prietenii și colegii lor.

Tabăra Help Campus este unul dintre cele mai curajoase proiecte la care visăm de mai bine de 3 ani pentru a oferi celor peste 600 de persoane cu autism și familiilor acestora, cât și publicului larg, posibilitatea de a participa la un program de socializare, relaxare, conexiune cu natura și dezvoltare de abilități de viață independentă. Programul are o semnificație specială pentru noi, având în vedere oferta extrem de redusă de asemenea servicii pentru copiii și tinerii cu autism sau alte dizabilități, respectiv familiilor acestora.

Help Campus este un loc de învățare, recuperare și respiro, un spațiu de 11.500 mp pe care ne dorim să construim împreună cel mai mare și mai frumos centru educațional și de viață independentă, dar și un loc de respiro pentru părinții atât de greu încercați încă de la momentul aflării diagnosticului propriului copil. (un spațiu cu apoximativ 3000mp suprafață construibilă).

Pentru ca toate aceste lucruri să devină realitate, avem nevoie de sprijinul tău!

 Împreună cu tine putem ajunge mai aproape de misiunea noastră.

Aleargă alături de noi în echipa portocalie pentru a oferi o șansă copiilor și tinerilor cu dizabilități la a experimenta lumea!

 Despre Help Autism

Timp de 12 ani, Help Autism a fost alături de peste 3.000 de copii cu autism și de familiile acestora în cadrul celor 9 centre din București, Suceava și Târgoviște și la domiciliu. Am susținut, orientat și conturat evoluția lor.

Ne mândrim cu binele făcut în fiecare an, vă lăsăm să parcugeți Raportul de bine din 2021 https://helpautism.ro/images/2021/Help-Autism-raport-de-bine-2021.pdf și să ne vizitați pe www.helpautism.ro, precum și pe www.facebook.com/helpautism.ro.

ro_RO