fbpx
Sari la conținut

ASOCIATIA COPII PENTRU VIITOR

ASOCIATIA COPII PENTRU VIITOR

Asociația “Copii pentru Viitor” a luat ființă în anul 2016, în Lupeni, județul Hunedoara, la initiativa unui grup de voluntari inimosi si foarte implicati in viata comunitatii locale. Proiectele incepute in Hunedoara s-au extins si in alte judete – Bucuresti, Ialomita, Ilfov, Tulcea, Dolj, Valcea, un numar de peste 5000 de copii, din medii dezavantajate, au beneficiat de serviciile oferite gratuit, de catre organizatia noastra.

Misiunea asociației este îmbunătățirea calității vieții, crearea unui mediu sănătos și durabil pentru generațiile viitoare prin reducerea abandonului școlar, intergrarea socială și profesională, suport psihologic, orientare școlara și profesională, reducerea sărăciei extreme. Principalii noștri beneficiari sunt copii și tineri proveniți din medii dezavantajate și din sistemul de protecție socială. 

Ce facem noi mai exact?

Sustinem copiii si tinerii din medii dezavantajate, in special din mediul rural, sa mearga la scoala, prin asigurarea de imbracaminte si incaltaminte, rechizite, ghiozdane, carti, burse, bani de transport, bani de medicamente, produse de ingrijire personala, ajutor pentru intreaga familie.

INVESTITIA IN COPII, ESTE CEA MAI SIGURA INVESTITIE IN VIITOR!

Astfel ca, pe langa sustinerea materiala a copiilor, oferim servicii de orientare scolara si profesionala, ateliere de dezvoltare personala prin tehnici teatrale, educatie financiara, juridica, antreprenoriala, ore remediale, vizite tematice, cursuri de biodiversitate, ecologie, turism verde, excursii in natura.

Incercam sa alinam suferinta copiilor cu probleme grave de sanatate, internati pe termen lung, la spitalul Marie Curie din Bucuresti, astfel ca, lunar, donam kituri de igiena, imbracaminte, scutece, aleze, lapte praf, fructe, carti de colorat, creioane colorate, carti de lectura, tablete.

PRINCIPALELE NOASTRE PROIECTE:

  • PRANZUL COMUNITAR – reprezintă o initiativa care îmbină socializarea, cu învățarea activă și cu reducerea risipei alimentare, fiind dedicat copiilor ce provin din medii sociale dezavantajate, dar și vârstnicilor ale căror venituri nu le permit o viață decentă.

Împreună cu membrii comunităților locale, voluntarii asociației gatesc mese calde pentru copii și vârstnici, in timp ce alti voluntari organizeaza diverse ateliere si activitati educationale pentru copiii prezenti la eveniment.

Pentru ca suntem preocupati de sanatatea Planetei, suntem activi in reducerea risipei alimentare, astfel ca 70% din ingredientele folosite la gatit provin de la bancile de alimente si de la producatori locali.

Ateliere de dezvoltare personala, de creativitate, muzica, dans si miscare sunt activtati benefice pentru buna dezvoltare a copiilor. Deprinderea de a servii masa impreuna, invatatrea regulilor de igiena si de conduita, socializarea pozitiva, sunt valori care contribuie la pregatirea copiilor pentru viata de adult.

Prânzul comunitar în cifre:

  • – 824 copii și voluntari implicați din 4 judete/lunar
  • – peste 2.000 porții de mâncare pregătite
  • – zeci de ateliere organizate
  • – 2 excursii pentru copii
  • Zeci de tone de alimente provenite de la Banca pentru Alimente si Mega Image utilizate la pregatirea meselor calde

 

Obiectivele Pranzul comunitar sunt:

– socializare pozitiva

– îmbunătățirea comunicării

– implicare comunitară

– reducerea abandonului școlar

– reducerea risipei alimentare

 

Ateliere organizate:

– ateliere de educatie financiară

– ateliere de dezvoltare personala

– ateliere de creativitate, muzica,dans si miscare

– orientare în natură

– climbing

  • MERG LA LICEU – proiect de sustinere si orientare vocationala a unui numar de 30 de copii din cartierul Rahova, Bucuresti. Copii iau parte, saptamanal, la activitati educative, non-formale, gandite sa completeze educatia formala – ateliere de scriere creativa, de educatie juridica si financiara, educatie antreprenoriala (am initiat si un concurs de idei de afaceri in care una dintre echipe a create de la 0, o rochie de seara pe care a prezentat-o unor investitori, impreuna cu idee de afacere), vizite tematice (interactiunea cu producatorii emisiunilor radio de la Magic FM, Rock FM, Kiss FM), excursii in natura pentru a studia biodiversitatea si a respecta mediul inconjurator, ateliere de dezvoltare personala prin tehnici teatrale (cu actori profesionisti de la IMPROTECA si studenti la masterat la UNATC).

 

  • CENTRE EDUCATIONALE, DE TIP AFTER SCHOOL – in Lupeni (in colaboarre cu Asociatia Armonia) si in Simeria, jud. Hunedoara (in colaborare cu SPAS Simeria) – oferim activitati educationale, ateliere de dezvoltare personala, ajutor la teme, ateliere de creativitate, excursii, facilitarea accesului la cultura (in parteneriat cu Teatrul de Arta Deva).

Beneficiarii acestui program sunt 60 de copii si adolescent din Simeria, Simeria Veche, Lupeni si Uricani, jud. Hunedoara.

Toate proiectele si actiunile au fost posibile cu ajutorul unor sute de oameni cu un suflet mare, mare, si a zeci de firme si institutii de invatamant.

ro_RO