fbpx
Sari la conținut

N-AVEM SÂNGE

“N-avem SANGE?!” (www.n-avemsange.ro) este un program derulat de Asociatia HEM, pentru Institutul National de Hematologie Transfuzionala si reprezinta un demers amplu, desfasurat la nivel national, pentru sprijinirea donarii voluntare de sange.

In cei mai bine de 7 ani de la primele actiuni “N-avem SANGE?!” ni s-a confirmat cu regularitate nevoia stringenta pentru un efort sustinut de educare a publicului, deoarece lipsa accentuata a sangelui pentru transfuzii pune toata societatea sub risc. Sangele este de fapt un tesut viu si nu doar un lichid colorat, un tesut din care o parte (masa eritrocitara) poate fi stocata pentru cel mult 42 de zile, iar o alta (masa trombocitara) maxim 6. Aceste lucruri sunt de natura sa faca si mai complicat demersul nostru, dar totodata sa ne si motiveze suplimentar.

Principalul obiectiv al programului “N-avem SANGE?!” il reprezinta cresterea numarului de donatori fidelizati si integrarea donarii de sange in rutina unui stil de viata sanatos. Prin urmare, misiunea noastra este aceea de a dezvolta si consolida o comunitate cat mai mare de donatori, pe care sa-i ajutam sa inteleaga ce beneficii minunate pentru sanatatea lor le poate oferi donarea regulata de sange. In acest sens avem aici un interviu cu d-na Dr. Corina Posea, unul dintre cei mai buni medici hematologi, din Romania:  http://n-avemsange.ro/2018/06/29/150-000-de-vieti-pe-an/

In cadrul comunitatii noastre de donatori am structurat un nucleu de ambasadori ai donarii de sange, pe care i-am numit sugestiv, #bloodfluenceri = donatori si totodata persoane cu ADN de lider, orientati catre activism social. Noi ne dorim sa marim coeziunea grupului lor, iar prezenta “N-avem SANGE?!” in cadrul evenimentelor sportive organizate de Asociatia Bucharest Running Club este o minunata ocazie de a le vorbi oamenilor sanatosi, orientati catre un stil de viata sanatos, despre nevoia si beneficiile donarii de sange.

Miile de alergatori care au ales sa ne sustina la aceste evenimente de-a lungul timpului, ne confirma ca aici gasim concentrat, in numar mare, oameni cu adevarat profil de #bloodfluencer.

Va invitam asadar sa ne sustineti alegand cauza noastra la inscriere si purtand tricoul de #bloodfluencer, sa donati sange si sa le vorbiti tuturor despre asta! Ne veti intalni la Sport Expo, precum si la punctul de hidratare de pe Bd. Unirii, unde vom primi ca pe niste adevarati campioni pe toti cei ce ne poarta tricourile!

Pe noi ne gasiti aici:

https://www.facebook.com/NAvemSANGE

https://instagram.com/n.avem_sange

https://www.tiktok.com/@navemsange

ro_RO