fbpx
Sari la conținut

Habitat for Humanity Romania

Misiunea organizaţiei: 

Habitat for Humanity România este organizație neguvernamentală cu misiunea de a eradica locuirea precară. Organizația contribuie la îmbunătățirea condițiilor de locuire din România de 23 de ani, prin proiecte de construcție de noi locuințe și prin reparații și renovări după dezastre naturale. 

Proiectele derulate de Habitat for Humanity România au rolul de a îmbunătăți condițiile de locuire din țara noastră și de a ajuta familii în nevoie să se bucure de un cămin decent în care să se poată dezvolta.

Cum contribuim la îmbunătățirea condițiilor de locuire din România:

  • Construim locuințe pentru familii cu venituri reduse, care locuiesc în condiții improprii sau în case supraaglomerate.
  • Intervenim în caz de dezastre naturale în comunități vulnerabile; susținem traininguri de prevenție prin care îi învățăm pe oameni cum să prevină sau cum să se pregătească pentru posibile dezastre casnice sau naturale.
  • Construim și reabilităm clădiri de utilitate publică pentru comunități defavorizate – centre comunitare, locuințe sociale, centre medicale sau unități școlare.

Statisticile despre locuirea în România arată că acestea sunt cele mai severe din UE. Habitat for Humanity România luptă în fiecare zi să schimbe numerele de mai jos.

  • 52% dintre români trăiesc în case supraaglomerate
  • 21 dintre locuințe sunt degradate și au nevoie de reparații urgente
  • 14% dintre români își permit cu greu să își întrețină casele. Ei cheltuiesc 40% din venitul lunar pentru locuință.

Peste acestea se suprapune faptul ca aproximativ 5 milioane de romani traiesc in saracie.

La Habitat for Humanity, credem ca o locuinta decenta este atat un drept fundamental, dar si primul pas in a rupe cercul saraciei.  Avand un camin decent, copiii invata mai bine la scoala, parintii ajung sa castige mai bine la locul de munca, iar nivelul general de sanatate al familiei se imbunatateste.

În România, suntem prezenți din 1996, timp în care am ajutat peste 91.600 de oameni să aibă o casă decentă, să își îmbunătățească condițiile de locuit sau să fie mai bine pregătiți în fața unor posibile dezastre naturale sau casnice.

Ne ajută în munca noastră voluntari români – angajați ai companiilor care ne sponsorizează proiectele sau oameni care pur și simplu doresc să facă bine – și voluntari străini veniți din toată lumea pentru a contribui la îmbunătățirea condițiilor de locuire din România. Am găzduit pe șantierele noastre în ultimii 23 de ani peste 34,000 de voluntari.

Habitat for Humanity România este parte din organizația internațională Habitat for Humanity, fondată în 1976 în SUA și care sprijină în acest moment comunități în nevoie de un adăpost decent în peste 70 de țări din Statele Unite și Canada, America Latină și Caraibe, Africa și Orientul Mijlociu, Europa Centrală și Asia, Asia și Pacific.

ro_RO