Youtube

Erasmus+: Transformăm România prin… alergare!

Agenția Erasmus+ și Reprezentanța Comisiei Europene în România vă invită să Transformăm România prin… alergare!

Erasmus+ este programul Uniunii Europene care se adresează educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Programul Erasmus, lansat iniţial în 1987, era orientat pe schimbul de studenți, pentru a le permite acestora să-şi facă o imagine despre viața și studiile în străinătate. În ultimii 30 de ani, programul s-a transformat prin extinderea ariei căreia i se adresează. În prezent, programul Erasmus+ oferă un număr mare de oportunităţi individuale – de exemplu, beneficiarii pot merge în străinătate ca voluntari sau ca ucenici, iar organizațiile au şansa de a coopera în proiecte comune. Tuturor acestor acţiuni li s-a adăugat şi sportul care a devenit o parte importantă din Erasmus+. Programul se extinde astăzi, chiar şi dincolo de granițele Europei.

De fapt, de la lansarea programului Erasmus+, în 2014, 2 milioane de beneficiari din toate categoriile sociale au avut deja posibilitatea de a studia, de a se forma profesional, de a face voluntariat sau de a dobândi experiență în străinătate, iar aceştia sunt doar o parte dintre cele 5 milioane de oameni care au participat la program, în total, în ultimii 30 de ani.

Între 2017 și 2020, Erasmus+ va oferi oportunități pentru mai mult de 2 milioane de persoane din Europa și din întreaga lume.

Anul 2017 este marcat de campania prin care se vor pune în valoare realizările și impactul programului Erasmus+. Se vor organiza evenimente şi competiţii deschise tuturor celor interesaţi, la nivel local, național și european. Festivitățile de lansare au avut loc în luna ianuarie, în diferite orașe din întreaga Europă. Alte ceremonii, organizate pe tot parcursul anului, vor evidenția beneficiile pe care programul Erasmus+ le oferă în domenii cum ar fi: învățarea limbilor străine, educația adulților, stagiile de practică, activitățile de voluntariat … și multe, multe altele.

În România, programul Erasmus+ este administrat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, instituţie care gestionează programele pentru educaţie, formare profesională şi tineret ale Uniunii Europene încă din 2007.

Vă aşteptăm, pe 13 şi 14 mai, să alergaţi pentru educaţie, participând la cele câteva curse din cadrul Semimaratonului Bucureştiului. Prin susţinerea Crosului Adolescenţilor, aşteptăm cât mai mulţi tineri să fie alături de noi, atât pentru beneficiile complementare ale sportului şi învăţării în orice context, cât şi pentru a transmite un mesaj direct privind clasicul „Mens sana in corpore sano“.

Mai multe despre instituţia coordonatoare: www.anpcdefp.ro
Mai multe despre programul Erasmus+ în România: www.erasmusplus.ro şi Facebook/Erasmus Plus RO

Persoane de contact:
ileana.racoviceanu@anpcdefp.ro
ioana.marchis@ec.europa.eu