fbpx
Sari la conținut

Regulament Bucharest Half Marathon 2025

Editia a 14-a a Semimaratonului Bucuresti (Evenimentul si toate cursele asociate) este organizata in perioada 10-11 Mai 2025 de catre ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV BUCHAREST RUNNING CLUB (Organizatorul) in parteneriat cu FEDERATIA ROMANA DE ATLETISM, PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI si CTMB. Organizatorul poate fi contactat in scris la adresa: Bucuresti, Strada Armeneasca, nr23, sector 2, info@abrc.ro.

Noutati si informatii suplimentare despre Eveniment pot fi regasite pe site-ul dedicat, www.bucuresti21km.ro . Informatii despre Organizator si alte evenimente organizate gasiti pe:www.runinbucharest.com, www.abrc.ro, www.voluntarinsport.ro, https://www.facebook.com/Bucharest21km

Prin completarea formularului pus la dispozitie de catre Organizator, prin participarea la Eveniment si la oricare dintre cursele asociate va exprimati acordul explicit si neconditionat de a respecta termenii prezentului Regulament si orice instructiuni/recomandari ale Organizatorului si ale Oficialilor Evenimentului. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana in prima zi a Evenimentului, cu conditia informarii participantilor pe site-ul Evenimentului. Prezentul Regulament se completeaza pentru toate cursele (atat cele la care participa sportivii legitimati si sportivii de elita, cursele necompetitive) cu regulamentele Asociatiei Internationale a Federatiilor de Atletism (IAAF), si cu cele ale Tribunalului Disciplinar al IAAF (IAAF Disciplinary Tribunal Rules) in masura in care acestea nu contravin prevederilor acestui Regulament.

Ori de cate ori regulile speciale mentionate mai sus nu se pot aplica, se va aplica Legea Romana.

Curse organizate:

– curse pentru adulti: semimaraton, individual 10k, stafeta

Temperatura medie a sezonului:

– Temperatura minima: 10 C°

– Temperatura maxima: 20 C°

Pentru a participa la cursele de Semimaraton, 10k si Stafeta din cadrul evenimentului Semimaratonul Bucuresti si pentru a primi kitul de concurs fiecare alergator trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

1) sa aiba cel putin 18 ani impliniti in ziua cursei ( pentru 21km, stafeta si 10km)

2) sa plateasca taxa de inscriere;

3) sa prezinte un act de identitate pentru verificare;

4) sa isi asume responsabilitatea pentru orice fel de accident sau paguba suferite in timpul competitiei – Organizatorul isi declina orice responsabilitate, pentru astfel de situatii in conformitate cu prevederile prezentului Regulament;

5) sa isi asume responsabilitatea ca au capacitatea fizica si ca au un aviz medical pentru a participa la cursa la care s-au inscris. Organizatorul isi declina orice responsabilitate cu privire la orice problema medicala aparuta in timpul sau ulterior Evenimentului; 6) nu este inscris si la alta cursa competitiva din cadrul evenimentului Semimaratonul Bucuresti. Un alergator va putea participa la o singura cursa competitiva din cadrul Evenimentului.

Participarea la Semimaratonul Bucuresti este strict personala. Este interzisa schimbarea, vanzarea, transferul sau oferirea pentru schimb a inscrierii la Eveniment. De asemenea, nu este permisa purtarea numarului de concurs de catre o alta persoana decat alergatorul caruia i-a fost alocat. Orice incalcare a acestei conditii va fi sanctionata cu descalificarea alergatorului iar Organizatorul isi rezerva dreptul de a exclude persoana in cauza de la participarea la evenimente ulterioare.

Alergatorul care cedeaza numarul de inregistrare unui tert este singurul responsabil in eventualitatea producerii unui accident/incident produs/cauzat de catre sau care implica tertul in timpul Evenimentului. Tertul nu va putea invoca neaplicarea prezentului Regulament ca urmare a participarii sale la Eveniment. Organizatorul isi declina orice responsabilitate pentru orice consecinte si sau fapte si sau prejudicii suferite de catre tert.

Conditiile particulare legate de inscrierea la alte curse sunt prevazute in Sectiunea REGULI SPECIALE CURSE pe care va recomandam sa o consultati. De asemenea va recomandam sa consultati integral site-ul dedicat, www.bucuresti21km.ro si pagina de Facebook a acestuia https://www.facebook.com/Bucharest21km

Inscrierea la cursele din cadrul Evenimentului se poate face online, prin completarea formularului pus la dispozitie de catre Organizator pe site-ul www.bucuresti21km.ro. Dupa aceasta data numarul kit-urilor de concurs disponibile pentru inscrieri vor fi anuntate pe site. 

 Plata online prin card de credit/debit 

Companiile/organizatiile/persoanele juridice care doresc sa plateasca printr-un singur OP si sa primeasca o singura factura pentru taxele tuturor persoanelor pentru care plateste compania, ne pot scrie la info@runinbucharest.com

Coordonate bancare pentru plata:

Asociatia Club Sportiv Bucharest RUNNING CLUB

Adresa: Bucuresti, Str. Armeneasca, nr23, sector 2, CUI/CIF: 21585951

Banca: Raiffeisen Bank – Bucuresti – Ag. Dorobanti

IBAN RON: RO91 RZBR 0000 0600 1730 8502

IBAN EUR: RO37 RZBR 0000 0600 1730 8504

IBAN USD: RO96 RZBR 0000 0600 1730 8509

SWIFT: RZBRROBU

BIC: RZBR

 

ATENTIE!

In ziua competitiei NU se fac inscrieri la cursele destinate adultilor.

Taxa achitata include suma ce va fi donata ONG-urilor partenere. In formularul de inscriere fiecare alergator poate alege o cauza pe care o sustine. Toate inregistrarile sunt ferme si definitive. Taxele de participare achitate nu vor fi restituite in nici o circumstanta cu exceptia cazului in care o astfel de situatie este prevazuta expres in Regulament.

Alergatorii se vor prezenta la Sport Expo pentru a primi kitul de concurs.

Pentru ridicarea kiturilor de concurs alergatorii inscrisi vor prezenta urmatoarele documente: 

1. Scrisoarea de confirmare a inscrierii – Aceasta este personalizata, va fi primita pe email in saptamana evenimentului. ( Pe telefon sau printata)

2. Document de identitate (organizatorii il verifica si il inapoiaza imediat posesorului). Fiecare alergator primeste un numar de concurs (BIB) pe baza celui mai bun timp personal obtinut in ultimul an pe distanta la care s-a inscris.

Langa zona Sport Expo va fi instalat un cort in care alergatorii isi pot schimba echipamentul inainte si dupa cursa. Impreuna cu numarul de concurs fiecare alergator primeste saculetul pentru haine si un sticker care va indica numarul de concurs; sticker-ul trebuie lipit pe saculetul pentru haine inainte de a fi depus la garderoba. Saculetul pentru haine poate fi depus in cortul cu garderoba inainte de start si poate fi ridicat dupa terminarea cursei, pe baza numarului de concurs. Vor fi aceptati numai saculetii care au sticker ce corespunde cu numarul de concurs al alergatorului.

NOTA: In cortul vestiar, au prioritate participantii de la cursele de seminaraton, stafeta si 10 km.

Cortul vestiar este pazit de colaboratori ai Bucharest RUNNING CLUB si ONG-urilor partenere insa nu este recomandat sa fie depozitate obiecte de valoare. Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea pentru furtul, distrugerea sau pierderea obiectelor personale.

Persoanele adulte cu dizabilitati se pot inscrie la Cursa Individuala 10k si Cursa Populara 2.5km. Sunt luati in considerare sportivii care se deplaseaza in fotolii rulante si care se autopropulseaza. Acestia sunt inclusi in clasamentul categoriei “Fotolii rulante” si pot primi premiile anuntate. Persoanele adulte cu dizabilitati motorii si care participa la una dintre probele evenimentului in fotolii rulante impinse de un tert sau mergand cu carje sau alte categorii diferite de cea descrisa mai sus, pot participa la cursa si NU sunt inclusi in clasamente. Aceste persoane vor lua startul o data cu categoria fotolii rulante.
Toate persoanele mentionate la acest capitol pot beneficia de gratuitate la inscriere daca prezinta o adeverinta medicala doveditoare, in vederea dovedirii gradului de handicap.

Persoanele adulte cu venituri mici pot participa la oricare dintre probele evenimentului si beneficiaza de gratuitate la inscriere doar prin prezentarea unei adeverinte de venit net pe ultimele 3 luni (vor primi gratuitate doar cei care au un venit sub limita a 1.000 ron net ). Aceste persoane vor intra in clasamentul general al competitiei.

Conform regulamentului IAAF/AIMS, va fi amplasat cate un punct de hidratare la fiecare 5 km, deci la aproximativ Km 5/Sosire.
Participantii sunt rugati sa arunce sticlele si paharele de plastic in zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a inlesni procesul de curatenie. Nu sunt permise recipiente de sticla sau metalice pe parcursul desfasurarii cursei.
WC-urile sunt amplasate in zona de Start / Sosire si in zona apropiata fiecarui punct de hidratare.

Serviciul de cronometrare va fi asigurat, de catre o companie specializata, pentru cursele Semimaraton, Cursa Individuala 10 k si Stafeta. Sistemul inregistreaza fiecare trecere a cipului electronic al fiecarui alergator peste covoarele electronice (puncte de control) si calculeaza timpul fiecarui alergator. Punctele de control sunt amplasate la linia de start/sosire si de-a lungul cursei, fara a fi semnalizate, in cooperare cu Federatia Romana de Atletism.
ATENTIE!
● Alergatorii trebuie sa treaca prin toate punctele de control amplasate pe traseul cursei la care participa. Alergatorii care nu calca pe covorul de la fiecare punct de control nu vor fi inregistrati de sistemul de cronometrare si vor fi descalificati automat.
● Este responsabilitatea alergatorului sa poarte numarul de concurs pe tricou pe partea din fata, iar cipul electronic montat conform instructiunilor de pe ambalaj. Va fi descalificat automat orice alergator care nu poarta numarul de concurs pe tricou, poarta alt numar de concurs in locul celui primit din partea organizatorului sau care nu poarta cipul de concurs pe toata distanta cursei, pe pozitia indicata in instructiuni. In ziua competitiei nu va fi posibila schimbarea sau inlocuirea numarului sau a cipului de concurs (inclusiv in cazul pierderii) si nici schimbarea numerelor de concurs intre alergatori. Aceste abateri duc la descalificare.

Este strict interzis a se aduce orice fel de obiecte in zona destinata Evenimentului care pot fi periculoase sau ilegale ( droguri, arme de foc sau obiecte care pot fi considerate arme albe, materiale explozive etc.)
Este interzis accesul oricarui vehicul pe traseu, cu exceptia bicicletelor sau vehiculelor organizatorilor si a scaunelor cu rotile. Cei care nu se conformeaza vor suporta sanctiunile prevazute de lege.
Pentru a participa la Eveniment si a patrunde in zona destinata Evenimentului, participantii recunosc si-si exprima consimtamantul expres cu privire la faptul ca Organizatorul, poate solicita, prin intermediul personalului de securitate, verificarea corporala a persoanelor si a lucrurilor personale ale acestora. In cazul refuzului unor astfel de verificari, persoanei care refuza, nu i se va permite sa intre sau sa continue sa mai aiba acces in zona destinata Evenimentului.
Organizatorul si personalul de securitate poate refuza sau indeparta, la propria sa discretie din zona destinata Evenimentului, inclusiv in timpul desfasurarii Cursei, orice persoana care: i) nu respecta regulile instituite prin prezentul Regulament, ii) are un comportament de natura sa deranjeze participarea normala in cadrul Evenimentului pentru situatii cum ar fi, dar nelimitandu-se la: folosirea oricarui obiect sau comportament care sa puna in dificultate si/sau sa impiedice dificultate circulatia si siguranta ceilalti participanti la Eveniment; iii) folosesc orice modalitate de promovare si marketing a unor marci, companii, produse, servicii etc, care nu sunt sponsori ai competitiei sau pentru care nu exista acceptul Organizatorului; iv) promoveaza in orice forma opinii politice, religioase, sau de orice natura care pot contine un mesaj politic, religios sau care poate incita la ura, violenta etc; v) promoveaza mesaje si continut de natura a leza imaginea Evenimentului.

Participarea la oricare dintre cursele Evenimentului este facuta exclusiv pe riscul Participantului. Organizatorul nu este responsabil de nici un prejudiciu de orice fel suferit de catre Participant ca rezultat al participarii la cursa, cu exceptia cazului in care prejudiciul este o consecinta directa a intentiei Organizatorului. Aceasta excludere de responsabilitate se aplica de asemenea si in cazul oricaror daune posibile pentru cauze cum ar fi dar fara a se limita la accidentari sau deces. In cazul in care asigurarea Organizatorului va acoperi si asiguratorul va considera ca trebuie sa plateasca orice suma in vederea acoperirii unor prejudicii suferite de catre Participant, responsabilitatea Organizatorului va fi limitata la asuma achitata de catre societatea de asigurari. Participantul este singurul responsabil de incheierea unei asigurari in vederea acoperirii oricaror daune provocate de accidentari, boli sau deces cauzate de participarea la Eveniment. Participantul declara ca este constient ca participarea necesita o sanatate fizica si mentala foarte buna si declara ca este pregatit corespunzator sa participe la Eveniment, efectuand antrenament adecvat pentru aceasta participare. Organizatorul in mod expres si cu precadere indica Participantului sa efectueze orice examen medical este necesar care sa ateste ca este apt de a participa la Eveniment. Participantul ramane responsabil fata de Organizator pentru orice prejudiciu ar provoca unei terte parti, inclusiv unui alt Participant, voluntar etc, ca urmare a oricarui act sau omisiuni care este imputabil Participantului.

Clasamentul oficial va fi disponibil pe website-ul evenimentului in 48 de ore de la finalizarea curselor, cu exceptia situatiilor mentionate in mod expres la reguliile specifice aplicabile unor curse.
Certificatul de participare va mentiona pozitia in clasamentul oficial. Conform regulamentelor internationale – IAAF – clasamentul oficial este alcatuit pe baza timpului oficial inregistrat pentru fiecare alergator. Timpul oficial se masoara din momentul startului oficial pana in momentul trecerii liniei de sosire
Timpul real, masurat din momentul trecerii prin poarta de start (dupa startul oficial) pana in momentul trecerii liniei de sosire, va fi de asemenea disponibil ca informatie pe certificatul de participare pentru fiecare alergator. Acest timp nu poate fi folosit in clasamentul oficial. Organizatorul poate decide ca unele curse din cadrul Evenimentului, in conformitate cu cele mentionate in regulile specific aplicabile unor curse sa nu fie inregistrate electronic si/sau sa nu se alcatuiasca clasamente si/sau sa anunte ordinea finala mai tarziu decat termenul mentionat in acest capitol.

Bucharest RUNNING CLUB organizeaza festivitatea de premiere  care va avea loc in ziua competitiei. Pentru programul complet vizitati pagina aferenta de pe website-ul Evenimentului.
Pentru cursele de 21K, 10K si Stafeta vor fi acordate premii in bani. Aceste premii sunt oferite in “lei” pentru rezidentii Romani si in “euro” pentru rezidentii internationali.
Premiile oferite de catre Organizator vor fi anuntate inainte de desfasurarea Evenimentului. Inainte de plata catre participant, din premiile in bani anuntate se vor deduce toate taxele in conformitate cu legislatia romana, urmand ca diferenta sa fie achitata participantului. Pentru categoria de varsta – veterani – vor fi oferite diplome.
Un Participant nu este indreptatit sa primeasca un premiu daca a actionat sau actioneaza intr-o modalitate care contravine prezentului Regulament. In situatia in care dupa oferirea premiului Organizatorului ii sunt aduse la cunostinta circumstante din care reiese ca participantul a incalcat in orice fel Regulamentul si regulile care il completeaza are obligatia sa restituie imediat premiul la prima solicitare a Organizatorului;
Premiile in bani vor fi platite la expirarea termenului de 8 saptamani de la finalizarea Evenimentului. In cazul sportivilor de elita si a celor legitimati Organizatorul poate decide amanarea platii premiilor pana la sosirea rezultatelor definitive anti-doping in cazul efectuarii unor astfel de controale.
Premiile in produse vor fi oferite doar castigatorilor prezenti la premierea de pe scena.
*Alergătorii de la cursele de 21K, ştafetă si 10K , care au fost premiaţi la ediţia precedentă (locurile 1, 2 sau 3), pot beneficia de gratuitate la înscriere în ediţia următoare evenimentului la care au câştigat şi doar la aceeaşi cursă / distanţă.
Pentru a beneficia de înscrierea gratuită, este necesară înscrierea online şi cererea de validare gratuită prin e-mail la info@runinbucharest.com, în maximum 5 zile de la înscriere. Data limită 21 Aprilie 2023. Nu se admit returnări de taxe, în cazul în care s-a plătit deja.

Participarea la cursa este permisa doar participantilor care nu au probleme medicale si care au capacitatea fizica si pregatirea sa participe la cursa la care se inscriu din cadrul Evenimentului. Prin inscrierea in cadrul Evenimentului si participarea la cursa fiecare participant declara si isi asuma pe propria sa raspundere faptul ca este apt sa participe la cursa la care s-a inscris si ca a consultat in acest sens un medic de specialitate care i-a acordat avizul sa participe la cursa la care s-a inscris.
Participantul exonereaza de orice raspundere pe Organizator in legatura cu orice problema medicala, de orice natura aparuta in timpul sau dupa participarea la Eveniment.
Punctele de Prim Ajutor vor fi pozitionate pe traseul cursei si in zona de Start / Sosire.
Ambulantele pozitionate la punctele de prim ajutor vor fi anuntate de arbitrii de pe traseu in cazul accidentarii alergatorilor pe circuit si vor interveni in regim de urgenta.
Alergatorii care s-au retras din cursa pot astepta la punctele de hidratare trecerea autovehiculului special pus la dispozitie de organizatori pentru deplasare catre zona de Start/Sosire sau pot apela la transportul in comun.
In masura in care observa ca un participant are probleme medicale, alergatorii vor informa organizatorii sau vor atentiona personalul de la punctele de Prim Ajutor.
Participantii autorizeaza si isi dau consimtamantul expres de a fi transportati la spital/de a li se asigura asistenta medicala in urma cererii exprese a reprezentantilor Organizatorului, in cazul in care, in opinia acestor persoane asistenta medicala este necesara si declara ca renunta la orice pretentii ar putea avea in legatura cu un astfel de transport si/sau tratament de urgenta, intarzieri ori deficiente in legatura cu acesta.

Cursele de 21K, 10k si Stafeta sunt organizate impreuna cu Federatia Romana de Atletism (F.R.A.) si ca o consecinta pot fi efectuate teste anti-doping, cu respectarea stricta a prevederilor nationale, a regulamentului FRA, ale regulamentului I.A.A.F. si a codului W.A.D.A.

Taxele de inscriere NU sunt rambursabile, inclusiv pentru cei care s-au inscris si nu se prezinta la competitie.
Modificarea înscrierii se poate realiza contra taxei de procesare de 10 EUR / persoana, aplicabilă pentru următoarele tipuri de modificări:
a. transferul la altă cursă. Dacă noua cursă este mai scumpă, alergătorul plătește și diferența de taxă a cursei.
b. înlocuirea unui alergator (individual sau la stafeta)
c. schimbarea ordinii de alergare in stafetă.

Pentru cazurile de forta majora trebuie sa prezinte un document acceptat de catre organizatori care sa poata atesta acest lucru, iar modificarea se va face gratuit .

Ori de cate ori este necesar, Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica traseul, pozitia punctelor de alimentare sau a oricarui alt elemente care fac parte din organizarea Evenimentului. De asemenea, Organizatorul va putea modifica data Evenimentului sau orele de start in orice moment fara plata unei compensatii catre participanti;
In masura in care evenimentul nu poate avea loc sau este intrerupt din motive care nu sunt in controlul Organizatorului (cum ar fi , dar nelimitandu-se la decizii administrative ale autoritatilor, cazuri de forta majora, greve, instituirea unor stari de urgenta, etc), nu va fi responsabil de acoperirea nici unor prejudicii catre participanti.
Cu toate acestea, in situatiile de mai sus va oferi posibilitatea participantilor inscrisi sa se inscrie fara alte costuri la urmatorul Eveniment al Organizatorului, dar fara ca Organizatorul sa suporte orice alt cost catre participanti.

In masura in care evenimentul nu poate avea loc sau este intrerupt din motive care nu sunt in controlul Organizatorului (cum ar fi , dar nelimitandu-se la decizii administrative ale autoritatilor, cazuri de forta majora, greve, instituirea unor stari de urgenta, etc), nu va fi responsabil de acoperirea nici unor prejudicii catre participanti.

Cu toate acestea, in situatiile de mai sus va oferi posibilitatea participantilor inscrisi sa se inscrie fara alte costuri la urmatorul Eveniment al Organizatorului, dar fara ca Organizatorul sa suporte orice alt cost catre participanti.

In cazul anularii evenimentului din orice cauza imputabila Organizatorului, orice participant care nu opteaza sa se inscrie la urmatorul Eveniment al Organizatorului are dreptul sa solicite si sa primeasca taxa de inregistare. Nici o alta suma nu va fi platita de catre Organizator.

In cazul anularii evenimentului din orice cauza neimputabila Organizatorului, taxele de inregistrare nu vor fi returnate, iar participantul va avea doar posibilitatea transferului taxei la urmatorul Eveniment al Organizatorului.

Organizatorul are dreptul de a refuza inscrierea, de a exclude din cursa si/sau de a descalifica participantul care a avut, la curse anterioare sau la aceasta editie, comportamente/atitudini/manifestari care contravin prezentului regulament cum ar fi dar nelimitandu-se la urmatoarele exemple:
– A fost eliminat sau exclus din curse similare pentru incalcarea regulamentului;
– Exista intentia de a folosi Evenimentul pentru a-si face cunoscute opinii politice sau religioase ori de natura a aduce prejudicii de imagine a Evenimentului;
– Incalca o prevedere sau prevederi ale Regulamentului;
– Are o conduita prin care aduce prejudicii imaginii Evenimentului;
– A fost sanctionat pentru incalcarea regulilor anti-doping;
– Se afla sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor;
– Se constata dupa desfasurarea cursei ca Regulamentul sau regulile Anti-Doping au fost incalcate.

Pe toata durata Evenimentului Participantii trebuie sa aiba o conduita politicoasa si de respect la adresa Organizatorilor si a celorlalti Participanti si sa respecte intocmai Regulamentul. In timpul participarii la cursa este indicat pentru a nu bloca sau stanjeni alti participant sa nu se alerge in grupuri de trei persoane sau mai mari unul langa celalalt pentru a nu deveni obstacole pentru alti alergatori. De asemenea, este indicat ca Participantii sa nu opreasca brusc pentru a se alimenta sau pentru a isi lega sireturile si sa se asigure ca in momentul opririi nu blocheaza sau stanjenesc alti alergatori. Participantii vor evita sa incurce alergatorii mai rapizi sau sa-i loveasca pe cei lenti, astfel daca un alergator care alearga in spatele dumneavoastra va spune: “sunt in stanga”’, deplasati-va in dreapta dumneavoastra si lasati-l sa treaca, daca va spune “la dreapta” deplasati-va in stanga dumneavoastra si lasati-l sa treaca.
Participantii nu vor putea folosi Evenimentul in vederea promovarii oricaror alte elementele de marketing cu exceptia sponsorilor oficiali, asa cum sunt acestea puse la dispozitie de Organizator.

Orice comunicare a unor imagini sau filme din cadrul Evenimentului inregistrate de catre un participant in timpul participarii la Eveniment va fi folosit exclusiv pentru uz personal si nu va putea fi folosit in nici o circumstanta pentru promovari de natura comerciala sau pentru ori alt scop de reclama, marketing in afara Evenimentului, fara acordul expres al Organizatorului.

Eventualele reclamatii legate de clasament sau de participarea la eveniment se pot face in scris si depuse la cortul de premii  doar in ziua evenimentului, inainte de premiere. Dupa expirarea acestui termen, Organizatorul nu va mai lua in considerare nicio reclamatie.
Contestatiile vor putea fi facute de persoanele care s-au inscris la eveniment si au achitat taxa de participare daca o astfel de obligatie exista. Pentru minori, contestatia va putea fi facuta doar de catre unul dintre parinti, ocrotitori legali sau profesorul care ii insoteste. Persoanele carora li s-au refuzat participarea la eveniment sau au fost descalificate pot face contestatie numai cu privire la acest aspect.
Contestatia va contine numele, adresa, numarul de concurs al persoanei care face contestatia, adresa acestuia de email si pe scurt, faptele pe care le contesta, motivele pentru care le contesta si probele pe care isi sprijina contestatia.
In masura in care pe parcursul analizarii contestatiei, Organizatorul va avea nevoie de elemente suplimentare va solicita aceste elemente contestatorului sau oricarei alte persoane. Organizatorul va putea verifica orice elemente si probe pe care le considera necesare pe parcursul analizei contestatiei. Decizia luata de organizator este finala si se comunica contestatorului la adresa de email indicata in contestatie.

Evenimentul poate fi inregistrat in scopuri de comunicare publica/informare, in orice modalitate (in special prin fotografii, inregistrari video etc), in orice mediu existent sau viitor, pentru comunicare internationala, in orice scop, inclusiv in scop de publicitate si comercial. Prin urmare, fiecare participant acorda in mod explicit Organizatorului, persoanelor imputernicite de catre Organizator si beneficiarilor (in special parteneri comerciali) permisiunea de a inregistra si de a reproduce, pe orice tip de suport, in orice format, respectiv de a reproduce si reprezenta, fara nicio remuneratie, de nicio natura, numele, vocea, imaginea, si informatii referitoare la activitatea sportiva desfasurata in contextul Evenimentului, pe o durata care nu poate depasi 20 ani de la data Evenimentului. Participantul autorizeaza in mod expres. Organizatorul sa cedeze partenerilor la Eveniment sub-licente pentru folosirea imaginii in scopuri comerciale si publicitare.
Fiecare participant acorda permisiunea lui deplina si irevocabila Organizatorului, beneficiarilor (in special partenerilor sai comerciali), in scopul efectuarii de campanii de publicitate, promovare sau pentru vanzare 1) de a face orice modificari, adaugari sau suprimari pe care le considera necesare pentru a se utiliza imaginea sa, in conditiile definite mai jos, 2) de a include sau combina imaginea lui sau a ei cu orice semnaturi, expresii, sloganuri, legende, marci, semne distinctive, informatii legale, efecte vizuale si, in general vorbind, in orice utilizare in materialele de comunicare in care acestea sunt utilizate.
Pentru minori acest consimtamant este dat sub conditia ca drepturile si interesele majore ale acestora sa nu fie lezate de catre parintii acestora, de catre ocrotitorii legali (parinte, tutore etc) care efectueaza inscriere in numele acestora.
Participantul garanteaza ca imaginea sa nu face obiectul unui contract de exclusivitate.

Organizatorului, beneficiarilor sai si persoanelor imputernicite le este interzisa in mod expres folosirea numelui unui participant, a vocii sau imaginii in orice format cu caracter pornografic, rasist sau xenofob, si mai mult, in general, este interzisa orice utilizare care aduce atingere demnitatii participantului.
Participantii sunt informati si accepta neconditionat ca imaginea lor, inregistrata de catre reprezentantii oficiali ai Organizatorului, poate fi accesibila pe site-ul Evenimentului in zona destinata membrilor si pe site-ul Evenimentului in sectiunea „Rezultate”. In ceea ce priveste site-ul Evenimentului, participantii inteleg si sunt de acord ca orice utilizator de internet ii poate identifica dupa nume, prenume si/sau numarul de cursa.

Datele personale colectate – ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV BUCHAREST RUNNING CLUB (Organizatorul/ACSBRC), in calitate de Operator prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal: numele si prenumele, sexul, data nasterii, nationalitea, telefon mobil, tara si orasul de domiciliu, e-mail, cel mai bun timp personal, numele echipei (daca este cazul), coordonate bancare, imaginea foto/video, marimea tricoului.
Scopul si modalitatea de prelucrare a datelor – Datele sunt colectate de catre ACSBRC cand va inregistrati la Semimaratonul Bucuresti, fie prin intermediul platformei de inscrieri Njuko accesand/creand un cont personal, fie prin intermediul formularului de contact pe site-ul http://bucharest21km.com/contact/ . Datele personale furnizate de catre fiecare participant prin intermediul formularului de inregistrare vor fi pastrate in format electronic.
Furnizarea datelor cu caracter personal este obligatorie in vederea inregistrarii participantilor la competitii si organizarea corespunzatoare a acestora si sunt necesare in vederea procesarii taxelor de participare la cursele care necesita taxa de inscriere. Rezultatele personale la curse vor fi de asemenea inregistrate, pastrate, prelucrate si publicate in vederea crearii clasamentului, crearii unei arhive si tiparirea personalizata a rezultatelor pe diplome.
Refuzul de a furniza datele – Datele solicitate sunt esentiale pentru organizarea evenimentului. Prin urmare, in cazul refuzului persoanei vizate de a furniza aceste date, Operatorul va refuza inregistrarea in cursa/curse. Prin inregistrare participantul consimte la inregistrarea, prelucrarea utilizarea datelor personale in scopurile descrise la acest paragraf.
Dezvaluirea datelor personale – ACSBRC nu dezvaluie datele dvs. personale niciunei terte parti cu exceptia situatiei cand exista o obligatie legala in acest sens, la cererea autoritatilor indreptatite (ex. Echipe de prim ajutor, Politie, Agentia Nationala Anti-Doping etc) sau cand apreciem ca este necesar in vederea investigarii, prevenirii sau pentru a actiona impotriva unor situatii potential ilegale, in caz de suspiciuni de frauda sau situatii de urgenta care implica punerea in pericol a integritatii fizice sau a securitatii oricarei persoane.
Securitatea datelor personale – ACSBRC a implementat masuri tehnice si organizatorice rezonabile pentru a asigura datele dvs personale impotriva pierderii accidentale, a accesului, folosirii, distrugerii sau dezvaluirilor neautorizate.
Drepturile dvs. – aveti urmatoarele drepturi in conformitate cu prezentul Regulament si conform Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR):
– Dreptul de a fi informat despre modalitatea de prelucrare a datelor;
– Dreptul de accesa datele personale pe care le detinem despre dvs;
– Dreptul de a rectifica datele pe care le detinem in cazul in care acestea sunt incorecte sau incomplete;- Dreptul de a fi uitat, adica dreptul de ne solicita stergerea datelor personale detinute;
– Dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor personale;
– Dreptul la portabilitatea datelor, adica de a fi transferate catre o alta organizatie;
– Dreptul de a obiecta ca datele dvs. personale sa fie folosite in anumite scopuri;
In cazul in care doriti sa reclamati modalitatea de gestionare a datelor dvs., va rugam sa contactati ACSBRC la adresa de email info@abrc.ro sau in scris la adresa:Bulevardul Mărăști nr.10, Bucuresti 1, Romania. Vom analiza sesizarea dvs. si vom colabora cu dvs. pentru rezolvarea problemei. Este posibil sa va solicitam dovezi ale identitatii.
Actualizarea datelor – Puteti revizui, corecta, actualiza sau sterge datele personale accesand contul creat pe platforma Njuko.
Daca in continuare considerati ca datele dvs. nu sunt gestionate corect conform legii, puteti contacta Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, unde puteti depune o plangere.
Prelucrarea datelor personale ale copiilor – Datele personale ale minorilor (nume, prenume si data nasterii) sunt colectate de la parinti si sunt sterse dupa trei luni de la terminarea evenimentului.

Reguli Specifice Cursele Bronze Label – Semimaratonul Bucuresti este certificat Bronze Label de catre IAAF care impune reguli specifice care implica prelucrarea de date personale:
– Ecran – Furnizarea unei modalitati de urmarire a cursei prin intermediul unui ecran urias sau a unei alte modalitati;
– Servicii pentru Media – (i) livrarea individuala a rezultatelor primilor 20 de barbati si primelor 20 de femei; (ii) website dedicat cu lista de start si rezultatele in limba tarii gazda si in limba engleza; (iii) monitoare tv si internet de mare viteza.
– Cerinte de transmisie internationala – cursele certificare Broze label trebuie sa poata furniza cel putin aspectele importante ale cursei la nivel local prin transmisii live, inregistrate sau online.
– Reportaje TV pentru IAAF – ABRC are obligatia sa furnizeze IAAF inregistrarea integrala a cursei (“Dirty International Feed”), sub forma unui link catre un website care publicarea de clipuri video (YouTube, Vimeo, YouKu, etc.) sau a unui fisier digital in scopul verificarii cursei. IAAF nu va redistribui inregistrarile si nu va avea drepturi asupra acestora. La cererea IAAF ABRC va furniza o inregistrare a cursei (“Clean Feed”) si va permite IAAF sa foloseasca gratuit maximum 5 minute din materialul filmat.

ro_RO