fbpx
Skip to content

Ghid de cursă pentru Cursa Copiilor

Mai este foarte putin pana ne vom (re)intalni in cea mai asteptata, dar si mai plina de energie cursa a primaverii cursa Copiilor din cadrul Bucharest HalfMarathon.

Asteptarea se apropie de final si in sfarsit ne vom putea bucura de entuziasmul acestei curse. Pentru ca ne dorim o experienta cat mai placuta pentru toti participantii si pentru ca, nu-i asa, chiar daca esti la prima cursa sau la cel de-al 50-lea start, stim cu totii ca repetitia este mama invataturii, asa ca ne-am gandit sa trecem in revista, ca la zborul cu avionul, instructiunile de navigare la cursa 😊

Incepem? Suntem pregatiti?

INAINTE DE EVENIMENT

Te-ai inscris din timp pe site si acum trebuie sa-ti ridici kit-ul de participare, care include si numarul tau de concurs.

Ridicare kituri

Ai primit pe email (parintele) un link unde poti descarca race pass-ul de care este nevoie pentru ridicarea kitului – nu trebuie printat, doar sa-l ai pe telefon, sa-l poti arata la ridicarea kitului, plus actul de identitate si copie certificate de nastere copil (nu este nevoie sa lasi copiile actelor de identitate la ridicarea kit, ci doar sa le arati – nu le prelucram)

Daca optezi pentru ridicarea kitului in ziua cursei, adica sambata, vino din timp in Piata Constitutiei pentru ridicare kit- intrand dinspre Parcul Izvor (fiind usor accesibil dinspre metrou statia Izvor). Ia in considerare ca e posibil sa fie aglomerat la ridicarea kitului, fiind circa 3000 de copii asteptati la start. Programul pentru ridicare kituri si orele de start sunt disponibile aici: PROGRAM EVENIMENT – OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON

SPORT EXPO

Piata Constitutiei (click for map).

ZIUA EVENIMENTULUI

Daca ai ajuns devreme pentru ridicarea kitului, va puteti bucura de facilitatile si jocurile existente in Piata Constitutiei, special pentru voi. Incearca sa aveti cu voi o sticla cu apa pentru micul alergator, intrucat hidratarea este importanta, iar la o zi calduroasa va fi chiar necesara.

Nu uita sa predai tichetul de tombola din kit in urnele de la scena!

INAINTE DE START

Accesul in zona de start (pre-start) ar trebui facut cu circa 10 min inainte de startul categoriei in care este alocat alergatorul.

Va recomandam ca inainte sa va asigurati ca:

  • numarul de concurs care trebuie prins cu ace de siguranta pe partea din fata a tricoului de alergare, astfel incat sa fie vizibil.
  • A mers inainte la toaleta, intrucat stim cu totii ca nu e placut sa alergi cu o presiune.

Acecsul spre zona de start se face prin zona organizata din interiorul zonei de eveniment din Piata Constitutiei. Nu se va permite accesul in zona de start decat prin locul de access destinat – care este situate cu circa 50-100 de metri inainte de start.

LA START

Culoarul de start este impartita in doua:
Zona de pre-start, intre intrare si zona de benzi de delimitare. Aici se va face incalzirea pentru cursa si vom face cateva joculete pana reusim sa ne strangem impreuna toti alergatorii categoriei respective.

Zona de start, de unde concurenti vor pleca in cursa.

Cu cateva minute inainte de start, vom porni, in linie, tinandu-ne de mana, din zona de pre-start in zona de start, unde cei mai destoinici voluntari au colorat pe asfalt si au desenat linii de start, astfel incat sa fie usor alergatorilor sa se aseze fara a se inghesui.

Acest mod de asezare ajuta la evitarea aglomeratiei si a accidentelor la start si vor asigura o experienta mai placuta micilor alegartori.

Va rugam sa le explicati aceasta procedura copiilor si sa ne ajutati sa le transmitem ca important este sa se distreze si sa faca miscare  – cursa nu este competitiva, nu exista premii pentru primele locuri, iar o cursa nu se castiga in primii metri.

IN CURSA

Traseul pe care il au de parcurs este usor si spectaculos, pe langa fantanile de pe Bd. Unirii. Pe harta de mai jos sunt marcate si punctele de prim ajutor, unde copiii pot fi ajutati in cazul in care se intampla vreun incident.

Ii puteti urmari pe traseu, insa va rugam sa nu intrati in spatiul de concurs pentru a asigura pentru toti alergatorii un climat de siguranta si confort. Stim ca va doriti cat mai multe fotografii cu micii alergatori, de aceea avem fotografii care ne ajuta cu imortalizarea momentelor din cursa.

Pentru cursa celor mai mici si temerari alergatori, categoria 0-3, se poate alerga cu carucioare sau mecanisme de purtare a copiilor. Pentru a evita aglomeratia in zona de start, va rugam ca un copil sa aiba un singur insotitor in zona de start. Ceilalti insotitori pot sa-I astepte pe traseu si sa-I incurajeze, urmand a se reintalni dupa cursa in Piata Constitutiei.

Pentru categoria 4-5 ani, copiii pot alerga cu insotitor. Noi ii incurajam sa fie curajosi, insa daca ei se vor simti mai confortabil avand un insotitor, avem aceeasi rugaminte ca un copil sa aiba un singur insotitor – pentru evitarea aglomeratiei. In cazul in care sunt copii care alearga singuri (fara insotitor) in aceasta categorie, acestia vor fi asezati in zona de start pe randurile din fata pentru siguranta lor.

Daca sunteti insotitorul unui copil la orice categorie (cu exceptia categoriei 0-3 ani), va rugam ca pentru siguranta celorlalti participanti sa va pozitionati pe randurile din partea a doua a zonei de start, acordand prioritate micilor alergatori care sunt neinsotiti. De asemenea, va rugam sa nu trageti, impingeti sau fortati in vreun fel copilul in timpul cursei. Nu conteaza timpul, pozitia, ci experienta si bucuria de la finalul cursei care nu ar trebui umbrite de nimic, iar angajamentul nostru este acela de a incerca sa oferim un strop de bucurie fiecarui copil care a ales sa alerge cu noi.

LA FINISH

Dupa cursa, alergatorii se intorc la start, traverseaza zona de start si pre-start prin culoarul separat de iesire, unde primesc medaliile si apoi sunt directionati spre zona de hidratare – marcata de corturile Izvorul Minunilor.

Zona este delimitata clar si acolo veti putea stabili punctul de intalnire dupa cursul pentru preluarea micului alergator.

Va rugam nu intrati cu ei prin poarta de finish (cu exceptia curselor si persoanelor pentru care este permisa alergarea cu insotitor), acest lucru fiind important pentru a asigura siguranta si confortul tuturor alergatorilor.

Nu uitati de tombola – trebuie sa completati si depuneti cuponul in urma alocata categoriei de varsta si va tinem pumnii la tragerea la sorti. Pentru revendicarea premiului, trebuie sa fiti prezenti la tragerea la sorti si sa prezentati numarul de concurs pentru ridicarea premiului.

Bucurati-va de experienta si nu uitati ca suntem alaturi pentru a oferi micilor alergatori o experienta cat mai placuta si de neuitat, multe zambete, endorfine si dorinta de a reveni in alergare.
en_GB