Youtube

Scoala Germana Bucuresti (DSBU)

Scoala Germana Bucuresti (DSBU) a fost fondată în anul 2007 și este din 2012 una dintre cele 140 de școli germane oficiale în străinătate. Cursurile noastre urmează programa școlară a landului Baden-Württemberg și se desfășoară în limba germană.

DSBU este singura școala din România care urmează în totalitate programa germană și care este acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania și membră a Federației Mondiale a Școlilor Germane din străinatate.

“DSBU – Școala Germană București” este o organizație non-profit (ONG), care se susține prin contribuțiile membrilor săi, prin donații și sponsorizări. Acești bani se folosesc cu simț de răspundere doar în interesul elevilor.

Pedagogie Germana – Responsabilitate – Umanitate

“Bildung Ist Leben – Educația Înseamnă Viață”. Acesta e fundamentul pe care construim zi de zi, lună de lună, trimestru cu trimestru, an de an. Suntem convinși că lucrul cel mai important pe care putem să îl oferim copiilor noștri, în calitate de părinți și profesori, este șansa la o viață bună. Educația e prima cărămidă, fără de care nici o construcție nu poate dura. Considerăm că este obligația noastră să le oferim copiilor această primă cărămidă atât de importantă.

De la grădiniță până în ultima zi de școală, le arătăm copiilor valorile noastre: respectul reciproc, toleranța, diversitatea, munca în echipă.

Punem copilul pe primul loc, dar asta nu înseamnă că vom renunța vreo clipă la valori. Suntem convinși că urmând principiile noastre, îi pregătim pe copii pentru viață, acea viață pe care o cunoaștem noi, adulții.

Din aceste motive, în centrul tuturor demersurilor și eforturilor noastre sunt și vor rămâne copiii!

“Ce oferă DSBU – Deutsche Schule Bukarest?”

EDUCAȚIE DE CALITATE ȘI DEZVOLTARE PERSONALĂ

FORMARE CORECTĂ ȘI MODERNĂ, CORELATĂ CU TIMPURILE PE CARE LE TRĂIM

O EDUCAȚIE EFICIENTĂ, CONSTRUITĂ ÎN JURUL INTERESELOR ELEVULUI

DESCHIDEREA SPRE CULTURA UNIVERSALĂ

SIGURANȚĂ PENTRU COPII

CONSOLIDAREA INDIVIDULUI, A PERSONALITĂȚII ȘI CREATIVITĂȚII SALE

RESPECT FAȚĂ DE ELEVI, PROFESORI SI COMUNiTATE

ȘANSĂ REALĂ ÎN VIAȚĂ, VIITOR MULT MAI SIGUR

„Bildung ist Leben – Educatia inseamna viata“

DSBU va construi o nouă școală de peste 8.000 de metri pătrați, până în toamna anului 2019, în nordul Capitalei. Astfel, peste 500 de copii se vor putea bucura de o educație aleasă, începând de la creșă și grădiniță și până la absolvirea liceului. Nimic nu va lipsi pentru ca noua locatie DSBU sa fie un centru al excelentei: săli de clasă ofertante, laboratoare dotate, ateliere de artă, muzică și meșteșuguri, bibliotecă, aulă, teren și sală de sport, cantină, locuri de joacă și foarte mult spațiu verde.

Pentru ca toatea acestea să devină realitate, este nevoie de sprijinul și implicarea Dumneavoastră. Așa a aparut campania “Bildung Ist Leben – Educația Înseamnă Viață” și, totodată, invitația de a construi împreună, aici și acum, viitorul a mii de copii care la rândul lor vor trăi, urmându-vă exemplul.