Youtube

ROTARY

ROTARY este o rețea mondială de persoane care isi transpun pasiunile în cauze sociale relevante, pentru a schimba viața comunității.

Alcătuită din peste 35.000 de cluburi Rotary din intreaga lume, Rotary International formează o rețea globală de lideri si profesionisti de inalt nivel, din diferite domenii de activitate, care isi ofera in mod voluntar, de peste 110 de ani, timpul și talentele lor pentru a servi in comunitățile locale și în întreaga lume – formand prietenii puternice si de durată.

https://www.rotary.org/en

Motto-ul nostru, “A servi mai presus de sine însusi”, exemplifică spiritul umanitar al celor 1,2 milioane de Rotarieni din intreaga lume. Eforturile ne sunt îndreptate spre domeniile noastre de interes primordial :

  • Pacea și prevenirea conflictelor
  • Prevenirea bolilor si tratarea lor
  • Apa si Sanatatea
  • Sănătatea materna si a noilor nascuti
  • Educatia si Alfabetizarea
  • Dezvoltarea economică și comunitară

In Romania, Rotary este organizat in 129 de Cluburi, prezente in orase din toata tara, insumand peste 3,500 de rotarieni, dintre care in Bucuresti activeaza 12 Cluburi Rotary, cu peste 500 de membri activi, care isi pun timpul si eforturile in slujba comunitatii din care fac parte.

https://www.rotary2241.org/

La Semimaratonul Bucuresti din 12 Mai 2019, Rotary sustine Habitat for Humanity, urmand sa directioneze spre aceasta organizatie toate fondurile cumulate din contributiile alergatorilor care vor decide sa se inscrie si sa sustina cauza Rotary!

Cine sunt si ce fac cei de la : « Habitat for Humanity » !

http://www.habitat.ro/

“În toate proiectele de reabilitare și construcție lucrăm împreună cu beneficiarii, cu intreaga comunitate si cu voluntari din cadrul corporatiilor internationale si din Romania. Familiile acceptate în programul Habitat for Humanity trebuie să participe activ la ridicarea propriei case şi la casele celorlalte familii beneficiare din comunitatea lor.

Programele noastre sunt orientate spre responsabilizarea familiilor şi a comunităţii. Nu facem cadou locuinţele pe care le construim, ci odată lucrarea terminată, costurile de reabilitare sau construcţie sunt achitate de familiile beneficiare în rate lunare, pe o perioadă de până la 20 de ani, fără dobândă, fără profit. Odată ce costurile de construcţie sunt achitate, familia intră în proprietatea deplină a locuinţei.

Sumele încasate se consolidează în „Fondul pentru Umanitate”, un fond rotitor prin care sunt ajutate ulterior mai multe familii.”