Youtube

Doina Ignat

Doina Ignat  fost recunoscuta ca fiind cel mai bun stroc din lume, adica acea canotoare care, in barca de 8+1, coordona miscarile echipei. Nu avea voie sa aiba emotii si nici sa se lase influentata de presiunea competitiei.

Desi aparent dura, Doina este sensibila si are vocatia prieteniei in care crede si pe care o cultiva. Alaturi de Valeria Racila van Groningen si Ivana Iancu sustine proiectul “Sportivi pentru sportivi” si, an de an, participa ca voluntar la organizarea intalnirilor cu batranii din sport, fosti campioni si antrenori dati uitarii.

Ani de zile, a stat in cantonament in camera cu Elisabeta Lipa, cu care au impartasit bucurii, esecuri dar mai ales victorii. Doina organizeaza si acum intalnirile intre canotoare, fostele ei coechipiere din Lotul de Canotaj al Romaniei, grup care functioneaza, si dincolo de competitii ca o familie.

Fiica ei Andreea are 11 ani, este un copil vesel si fericit pasionat de dans.

Doina Ignat alearga dintotdeauna. Si acum merge in parc sau pe malul Dambovitei, fiindca ea considera ca: “Miscarea este vitala. Eu sunt nascuta la tara. M-am obisnuit din copilarie, sa fiu activa. Trebuie sa recunosc, ca mi-a fost greu sa ma acomodez cu munca de birou fiindca, pana la 40 de ani, am trait in aer liber. De 4 ani, alerg la Maratonul International al Bucurestiului si consider ca e de datoria mea de om, de cetatean, de campion sa ii inspir si pe altii sa faca asta. Miscarea reprezinta cel mai bun mod de a avea grija de sanatatea noastra. Valeria este un model pentru mine. Sper sa pot alerga pana la 80 de ani fara probleme”.