Youtube

MASCOTA GREENY

Greeny is a runner in the shape of a poplar leaf. The symbol is the expression of eco and civic spirit had by all the events organized by Bucharest RUNNING CLUB. The poplar is the most prevalent urban tree in the cities of Romania.

Greeny este o un alergător reprezentat sub forma unei frunze. Aceasta simbolizează cetățeanul urban care aleargă în aer liber pe străzi sau în parcuri și care dorește să respire un aer curat.

Greeny este frunza de plop care simbolizează spiritul ecologic și civic al evenimentelor social – sportive organizate de Bucharest Running Club Association (abrc.ro). Frunza de plop înmugurește Primăvara și se usucă la începutul iernii pentru a renaște din nou Primăvara următoare. Asemeni frunzei de plop, antrenamentele și activitățile Asociației Bucharest Running Club, desfăsurate în aer liber, încep Primăvara și se continuă până la începutul iernii.

Plopul este cel mai răspândit copac urban în România de aceea l-am ales ca simbol al alegătorul evenimentelor organizate de Bucharest Running Club oferindu-i uneia din frunzele lui numele de Greeny.