Youtube

Help Autism

La 9 ani de la înființare, Asociația Help Autism este astăzi organizația neguvernamentală, din sfera autismului, cu cei mai mulți beneficiari. Susținem 500 de copii diagnosticați cu Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, în cadrul celor 5 centre și la domiciliu. Experiența specialiștilor asociației este împărtășită și personalului din centrele de stat, prin sesiuni de formare și supervizarea programului terapeutic, în cadrul celor 5 parteneriate public-private dezvoltate de către Help Autism cu Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sectorul 3, Sectorul 4, Suceava, Mehedinți, și Dâmbovița. Încă de la înființare, Help Autism și-a asumat misiunea de a schimba percepția asupra autismului, în România. Campaniile de conștientizare adresate întregii societăți, formarea cadrelor didactice pentru a facilita integrarea în școală a copiilor cu autism și contribuția la schimbarea și completarea legislației fac parte dintre activitățile curente ale Help Autism, alături de terapia copiilor și consilierea părinților.

În România sunt peste 30.000 de copii afectați de Tulburarea de Spectru Autist, una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei. Autismul nu se vindecă, însă, cu un diagnostic pus la timp și cu terapie susținută, până la jumătate dintre copiii diagnosticați pot ajunge să ducă o viață normală. Intervenţia specializată este de durată, iar costurile depăşesc de cele mai multe ori veniturile unei familii. Costurile terapiei de bază şi terapiilor complementare pentru un copil cu autism pot ajunge până la 4.000 de lei lunar.

Prin participarea la Bucharest Half Marathon, fiecare alergător poate dărui unuia dintre cei 500 de copii cu autism ai asociației Help Autism, o oră din terapia care îi poate transforma copilăria.