Youtube

Donatii pentru marea campiona Florica Lavric Maxim

Sunt Valeria Racila van Groningen şi sâmbătă, 26 mai 2012, am alergat 3 ore pe o bandă amplasată în incinta Băneasa Shopping City pentru susţinerea evenimentului “Alergăm pentru copii” – Fiecare copil contează şi pentru promovarea proiectului ”Sportivi pentru sportivi” prin care noi, cei care am practicat sportul de performanţă, ne sprijinim coechipierii, foste glorii ale sportului românesc care au probleme sociale sau de sănătate.

Noi, sportivii de performanţă, am fost mereu o echipă, indiferent de generaţii sau de sportul practicat. Canotajul, poate, mai mult decat alte sporturi, pastraza si acum aceasta “legatura de familie” dupa mii de antrenamente si cantonamente petrecute impreuna.

Pe 26 mai, am sustinut cauza unei mari campione din canotaj, Florica Lavric Maxim, cu care am fost colega in Lotul National al Romaniei de Canotaj in anii ’80.

Impreuna am “aparat” culorile Romaniei la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, in 1984, unde am urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului, dar in probe diferite, Florica la 4+, iar eu in proba de simplu.

Palmaresul Floricai mai cuprinde 2 titluri de vicecampioana mondiala si o multime de medalii cucerite la Campionatele Balcanice si Nationale.

Desi, anul acesta implineste abia 50 de ani, viata ei este in pericol din pricina unei boli nemiloase.

As vrea ca macar, ca in aceasta perioada, sa ii facem fiecare zi mai usoara si sa nu isi faca probleme ca nu va putea să-şi cumpere tratamentul, care este foarte costisitor.

Cred ca este momentul ca noi, cei care am beneficiat de bucuria pe care ne-a adus-o un campion olimpic, sa ii rasplatim pe acesti oameni de exceptie cu atentia si pretuirea noastra.