Comunicat de presă – Cursa Copiilor McDonald’s

Bucharest RUNNING CLUB (BRC), organizatorul celor mai mari evenimente de sport de masă și de alergare stradală din România – Bucharest MARATHON, Bucharest HALF MARATHON și Bucharest 10k&FAMILY RUN, anunță organizarea Curselor Copiilor în mod necompetitiv pentru toate evenimentele BRC, prin eliminarea clasamentelor și a premiilor bazate pe clasament.

Cursele Copiilor sunt speciale pentru noi şi suntem bucuroşi că interesul atât al părinţilor, dar şi al copiilor care este tot mai mare, de la ediţie la ediţie. Aceste serii de curse sunt concepute în spiritul de fair play și pentru încurajarea familiilor să trăiască sănătos și să prețuiască mișcarea în aer liber alături de copii, prin a le insufla pasiunea pentru sport și activitate fizică.  Alergarea este benefică pentru copii în principal datorită influenței pozitive asupra sănătății (beneficiu generic al sportului) dar și prin faptul că se practică în aer liber și poate fi practicata împreună cu părinții, permițându-le acestora să devină copii mai sănătoși, mai fericiți și mai încrezători.

Sâmbătă, 13 mai vor avea loc starturile Cursei Copiilor McDonald’s la care pot participa toți copiii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă și gen va avea start diferit, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km. Copiii cu vârste cuprinse între 6-13 ani vor alerga singuri, iar cei în intervalul 0-5 ani vor participa alături de părinți. Cursele Copiilor McDonald’s sunt gratuite.Fiecare participant va primi o medalie de participare.

Numărul maxim de participanți în cadrul Curselor Copiilor este 3200, iar pentru fiecare categorie de vârstă și gen nu vor concura mai mult de 400 de copii.  Suntem conştienţi de responsabilitatea uriaşă pe care o avem – aceea de a asigura condiţii optime de desfăşurare a curselor şi, mai ales, condiţii de siguranţă maximă în ceea ce priveşte integritatea fizică a copiilor.

Contăm pe sprijinul părinților în ceea ce priveşte respectarea regulamentului de concurs, în special pe respectarea zonelor în care doar copiii au acces (zona start/sosire şi traseu) şi a programului de desfăşurare a concursului (accesul în zona de start se face doar cu respectarea orelor anunţate pentru fiecare categorie de alergare).

Despre Bucharest RUNNING CLUB (BRC)

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală și sport de masă din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 2 ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 2 aprilie, ediția a 6-a a OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON din 13-14 mai, precum și cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 14-15 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare și sport de masă cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro,  www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest

.