Youtube

Comunicat de presa – Asociatia Bucharest Running Club

20 martie 2013
START Petrom Bucharest International Half Marathon și Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2013

Miercuri 20 martie 2013 a avut loc conferința de presă organizată de către Asociația Bucharest Running Club, ce a anunțat startul celei de-a doua ediții a Petrom Bucharest International Half Marathon – PBIHM (19 mai 2013) și celei de-a șasea ediții a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon – RBBIM (5-6 octombrie 2013).

În cadrul evenimentului au luat cuvântul Nicolae Banicioiu, Ministru, Ministerul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, Consilier Ministru, Ministerul Tineretului și Sportului, Valeria Răcilă Van Groningen, preşedinte Asociaţia Bucharest Running Club, Nicolae Curta, secretar federal Federaţia Română de Atletism, Ramona Zanfirescu, Head of Press Office Petrom, Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank, Linda Griffin, Director General, Hilton Athenee Palace. Conferinţa a fost moderată de Oana Năstase, director PBIHM & RBBIM.

“Petrom susține atât sportul de performanță, cât și sportul de masă, ca și componentă a unei vieți sănătoase. Credem că este nevoie de un efort comun pentru a dezvolta o cultură a practicării sportului în România. De aceea, pentru al doilea an consecutiv, contribuim la organizarea acestui eveniment, dupa ce timp de 6 ani am organizat crosul Petrom. Sperăm ca numărul alergătorilor să crească de la an la an, inclusiv al participanților din Petrom”, a declarat Ramona Zanfirescu, Head of Press Office al Petrom.

„Ne face o deosebită plăcere să fim alături de Asociația Bucharest Running Club pentru al șaselea an consecutiv al Maratonului Internațional București. Sportul este foarte important pentru abordarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, iar maratonul este o manifestare care acoperă cele mai importante preocupări umane: de apartenență la comunitate, de sănătate personală și publică, dar și de dezvoltare personală”, a declarat Corina Vasile, director Comunicare și Relații Publice, Raiffeisen Bank.

În cadrul conferinţei au fost anunţaţi partenerii celor 2 evenimente internaţionale:

• Pentru PBIHM: Petrom – partenerul oficial ce dă şi numele semi-maratonului, Volkswagen – sponsor şi maşina oficială a PBIHM, Adidas – sponsor tehnic, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial al PBIHM, Izvorul Minunilor – apa oficială a PBIHM, Isostar – energizantul oficial al PBIHM, alături de partenerii instituţionali: Federaţia Română de Atletism, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

• Pentru RBBIM: Raiffeisen Bank – partenerul oficial care dă numele maratonului de 5 ediţii, Volkswagen – sponsor şi maşina oficială a RBBIM, Adidas – sponsor tehnic, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial al RBBIM, Izvorul Minunilor – apa oficială a RBBIM, Isostar – energizantul oficial al RBBIM, alături de partenerii instituţionali: Federaţia Română de Atletism, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

“PBIHM și RBBIM sunt cele mai de anvergură evenimente ale atletismului din România și am observat o creștere a interesului cu fiecare ediție. Suntem entuziaști că îndemnul nostru de a adopta un stil de viață activ și sănătos a fost urmat de un număr tot mai mare de români care au inclus alergarea între preocupările lor cotidiene. Mai mult decât atât, tot mai mulți străini iubitori de sport au marcat zilele de desfășurare ale PBIHM și RBBIM de la București în calendarul lor competițional”, a declarat Oana Năstase, Director al PBIHM & RBBIM.

Promovarea activităţilor şi evenimentelor va fi facută cu sprijinul partenerilor media: Europa FM, Rebus, Men’s Health, Zile și Nopți, Inga Media, Trustul Burda: Revista Ioana și Practic Sanatate, www.calendarevenimente.ro, www.romaniainsider.ro, www.romania-insider.com, www.citycompass.ro.

Despre PBIHM & RBBIM:

Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se astfel celorlalte capitale europene care găzduiesc astfel de competiţii în fiecare an. În 2012 a avut loc prima ediție a Petrom Bucharest International Half Marathon. PBIHM și RBBIM sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională de Maratoane și Semi-maratoane). PIBHM & RBBIM 2013 sunt competiţii internaţionale ce includ atât probele clasice de maraton de 42,195 de km, semi-maraton 21,095 km, ştafetă 4×10,548 km, cât şi cursa populară de 4 kilometri, cursa copiilor de 1 kilometru, proba scaunelor cu rotile destinată persoanelor cu dizabilităţi.

Site-urile oficiale ale Asociatiei Bucharest Running Club sunt: www.bucuresti21km.ro, www.bucuresti-maraton.ro, www.voluntarinsport.ro.

Contact:

Madalina Ciobanu, Coordonator Proiect, tel 0745 576.569