Youtube

Caritate

Dacă doriți să dați efortului de a alerga o semnificație mai profundă, organizațiile caritabile ar fi deosebit de încântate să vă alăturați cauzelor pe care le susțin.

Mai jos, veți găsi lista ONG-urilor cu care Asociația Bucharest Running Club colaborează cu scopul de a crește impactul social pe care îl au cursele de alergare pe distanțe lungi.

ONG-uri asociate

Hospice Casa Speranței s-a înființat în anul 1992, ca membru al organizației Hospices of Hope, principalul furnizor de servicii paliative din regiune și oferă pacienților servicii paliative gratuite în centrele din Brașov și București, iar cadrelor medicale și studenților instruire în acest domeniu.
Mai multe informații sunt disponibile la www.hospice.ro


ViitorPlus s-a înființat în 2006 și implementează proiecte de dezvoltare durabilă în următoarele domenii de activitate: managementul capitalului natural, producţie şi consum durabil, educaţie pentru dezvoltare durabilă, bună guvernare.
Mai multe informații sunt disponibile la www.viitorplus.ro


Little People pune la dispoziția domeniului oncopediatric din România și Republica Moldova programe zilnice de suport psihosocial a pacienților, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, sprijin material al secțiilor din spital prin proiecte de renovare a camerelor de joacă, donare de aparatură medicală și achiziționarea medicamentelor greu accesibile.
Mai multe informații sunt disponibile la www.thelittlepeople.ro


Light into Europe este singura fundație din România dedicată dezvoltării activităților și programelor de sprijin pentru persoanele cu dizabilități senzoriale, prin oferirea de servicii educaționale copiilor nevăzători sau surzi încă din 2004.

Mai multe informații sunt disponibile la www.lightintoeurope.org


United Way Romania este afiliată United Way Worldwide și urmărește îmbunătățirea calității vieții în comunitățile noastre prin donații individuale, organizaționale și voluntariat. Activează în România din 2004.
Mai multe informații sunt disponibile la www.unitedway.ro


ONG-uri partenere

RoClub Maraton este un club al maratoniștilor amatori din România înființat în 2008 de un grup de alergători  cu scopul de promova alergarea pe distanțe lungi, ca sport de masă.

Mai multe informații sunt disponibile la http://roclubmaraton.ro/


Smartatletic este afiliată Federației Române de Ciclism & cofondatoare a Federației Române de Triatlon (aprilie 2012). Se ocupă de organizarea, dezvoltarea și promovarea triatlonului, ciclismului și a sporturilor înrudite, promovând totodată spiritul civic și de fair-play.
Mai multe informații sunt disponibile la http://smartatletic.ro


Trăiesc Sănătos

Mai multe informații sunt disponibile la www.traiescsanatos.org.ro


Alte ONG-uri pe care le recomandăm

Star Storage Foundation – Campania “Sangele este viață” are ca obiectiv colectrea a 200 000 euro pentru achiziționarea unui echipament medical necesar păstrării sângelui și a produselor înrudite perioade mai lungi de timp.

Mai multe informații sunt disponibile la www.star-storage.ro


Fundația Română a Inimii – proiectul Săptămâna inimii” care are ca obiectiv reducerea ratei mortalității cu 25% până în 2025 prin: reducerea consumului de sare, alcool, grăsimi hidrogenate, renunțarea la fumat, reducerea sedentarismului, a hipertensiunii arteriale și a obezității.

Mai multe informații sunt disponibile la www.romanianheart.ro


Rotaract Proiectul “Tabăra 7 ani în 7 zile” cu scopul de a oferi copiilor din cartierul Ferentari o alternativă la viața cotidiană obișnuită prin activități educaționale și recreative menite să îmbunătățească prezența și performanțele școlare.
Mai multe informații sunt disponibile la www.rotaract-bucuresti.ro


SOS Infertilitatea

Mai multe informații sunt disponibile la www.infertilitatea.com


Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) vine în întampinarea nevoilor de dezvoltare ale copilului diagnosticat cu tulburare de spectru autist sau cu alte tulburari de dezvoltare.

Mai multe informații sunt disponibile la www.autism-aita.ro