Youtube

Alergători fotolii rulante

 Bucharest RUNNING CLUB anunţă că în urma re-analizării traseelor curselor de la Semimaratonul Bucureşti 2019 şi a discuţiilor purtate cu toate categoriile implicate în procesul de organizare, persoanele cu dizabilităţi care doresc să participe în scaun cu rotile sau în bicicletă cu mânere se pot înregistra şi la cursa de 10 km. Pentru a spori măsurile de siguranţă, aceştia vor lua startul cu un avans de 15 minute faţă de restul alergătorilor.

 


Încă din anul 2008, Bucharest RUNNING CLUB a dorit ca participarea persoanelor cu dizabilităţi, fie ei atleţi de performanţă sau nu, în cadrul competiţiilor de alergare să devină o tradiţie, iar efortul celor care au luat parte la evenimente BRC în toţi aceşti ani a reuşit să schimbe percepţia publicului larg şi să inspire o nouă generaţie de atleţi.

Chiar dacă, din fericire, până acum nu au existat probleme legate de participarea alergătorilor în fotolii rulante, totuşi considerăm că infrastructura oraşului poate aduce cu sine anumite riscuri atunci când distanţele lungi sunt parcurse cu viteză foarte mare dintr-un fotoliu cu rotile, aşa cum se întâmplă la cursele organizate de Bucharest RUNNING CLUB. Identificarea unor trasee stradale de 10 / 21 km, care să poată fi parcurse de o persoană cu dizabilităţi fără nici un fel de ajutor exterior şi în condiţii de siguranţă, este o provocare foarte mare pentru organizatori, mai ales că circulaţia se opreşte cu doar câteva ore înainte de începerea curselor.

Credem în continuare cu tărie că evenimentele sportive reprezintă o cale de a susţine public incluziunea socială a categoriilor defavorizate, dar din motivele enumerate mai sus, începând din acest an, atleții în fotolii rulante și/sau biciclete de mână au posibilitatea de a se înregistra doar la cursele pe distanţe mai scurte, respectiv, în cadrul Bucharest Halfmarathon, la Cursa de 10km sau la Cursa Populară (2.5K).

Vă aşteptăm cu drag să ne fiţi alături şi la competiţiile viitoare!

ÎNSCRIERE